Bij communicatiemanagement draait het om het richten, organiseren en coördineren van communicatieprocessen, gekoppeld aan de doelen van een organisatie. Bijvoorbeeld met advies, intervisie, coaching, training of tijdelijke ondersteuning. Wij zien communicatiemanagement als integraal onderdeel van uw organisatiebeleid, dat zowel externe als interne communicatie sturing geeft.

Niet voor niets zeggen wij vaak: ‘om buiten te winnen, moet je binnen beginnen!’. Pas als intern de kennis, de houding en het gedrag gericht zijn op de ‘je eigen identiteit’, is de externe communicatie goed vorm te geven. We zitten daarom graag dicht op het vuur tijdens een implementatie- of verandertraject. Bijvoorbeeld door het detacheren van een manager of specialist.

Dat kan belangrijk zijn bij grote veranderingen, zoals een fusie, overname, crisis of (her)positionering. Grip op veranderingen in uw organisatie staat of valt met het draagvlak bij betrokkenen. Wij vinden het menselijke aspect (houding en gedrag) dus erg belangrijk. We hebben oog voor medewerkers en schakelen op managementniveau. We werken aan concrete doelen en zorgen voor beleving en borging in alle lagen van de organisatie. Want als iedereen vanuit dezelfde waarden en ambities meewerkt aan het proces, is er sprake van een effectieve interventie.

Soms is de aanleiding of behoefte aan ondersteuning minder complex. Denk aan een extra paar handen bij de implementatie van een (web)project, het tijdelijk vervangen van een collega, of een team inspireren met een interessante workshop. BOOM Communicatie beschikt over professionals op elk gewenst niveau: van strategisch tot operationeel. Tevens bieden we hulp ‘op afstand’ in de vorm van raamovereenkomsten voor de meer alledaagse werkzaamheden. Ook dan bent u verzekerd van goede ondersteuning en slim advies.

Diensten die wij aanbieden op het vlak van communicatiemanagement zijn onder meer:

  • Interim-management en coaching
  • Detachering
  • Trainingen en workshops
  • Cultuurverandering
  • Tools en manuals

Meer weten over dit onderwerp?

Bel of mail ons voor meer informatie. Uiteraard kunnen wij u ook terugbellen.

Meer weten?

Algemeen directeur/ Strategisch adviseur